Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

NEA MEΛΕΤΗ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑIΜΕΡ



Δημοσιεύθηκε στις 12 Αυγούστου 2014, Ανανεώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2015

New Study Links Aluminum to Osteoporosis and Alzheimer's Disease - Global Healing Center
http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/new-study-links-aluminum-to-osteoporosis-and-alzheimers-disease/
Οι αρνητικές επιπτώσεις της έκθεσης στο αλουμίνιο έχουν αναγνωριστεί εδώ και καιρό.Δυστυχώς, αυτή η γνώση δεν έχει προκαλέσει μια μαζική απομάκρυνση του αλουμινίου από τη χρήση του στα  προϊόντα οικιακής χρήσης, όπως τα αποσμητικά, μαγειρικά σκεύη, καθώς και τα είδη αποθήκευσης των τροφίμων.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό International Journal of of Electrochemical Science επιβεβαίωσε επίσης αυτό που όλοι γνωρίζαμε ως αληθινό. Αυτή η μελέτη αναφέρει σαφώς ότι σκεύη αλουμινίου και φύλλα αλουμινίου μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα. [1] Η μόλυνση από αλουμίνιο μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης και της νόσου του Αλτσχάιμερ, δύο συνθήκες που είναι μια σοβαρή απειλή για τον ηλικιωμένο πληθυσμό. [2] [3] [4]
Οι ερευνητές μέτρησαν την περιεκτικότητα σε αλουμίνιο σε πέντε είδη κρέατος που είχαν μαγειρευτεί σε σκεύη αλουμινίου και διαπίστωσαν ότι οι συγκεντρώσεις αλουμινίου εκτινάχθηκαν μέχρι 378% στο κόκκινο κρέας και 215% στα πουλερικά, όταν η θερμοκρασία των μαγειρικών σκευών υπερέβη τους150 βαθμούς F .Τα κρέατα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος τείνουν να έχουν μια υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλουμίνιο. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι τα σε μεγαλύτερο βαθμό όξινα τρόφιμα έχουν υψηλότερα επίπεδα αλουμινίου.
Όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα που προκαλούν προβλήματα υγείας, το αλουμίνιο είναι φθηνό και ευρέως διαθέσιμο. Αυτή η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα τρόφιμα μαγειρεύονται με αλουμινόχαρτο δεν είναι ασφαλή και μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη πολυάριθμων επιπλοκών υγείας. Ο μόνος τρόπος για να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου για αυτές τις ασθένειες είναι να αποφύγετε εντελώς από αλουμίνιο, ένα επίτευγμα που είναι κάπως δύσκολο να επιτευχθεί στο σημερινό κόσμο.

Μπορείτε να αποφύγετε το αλουμίνιο;

Το να αποφύγετε εντελώς το αλουμίνιο μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αλουμίνιο κατά τη διάρκεια της παραγωγής, δημιουργώντας μια σημαντική πηγή έκθεσης για τα περισσότερα άτομα. Το να αγοράζετε και τρώτε ολόκληρα, ωμά, οργανικά και ολικής αλέσεως τρόφιμα είναι μια καλή αρχή για να παρακάμψετε αυτό το πρόβλημα. Περιορίστε τα τρόφιμα εστιατορίου, αν είναι δυνατόν, μιας και σε πολλά εστιατόρια μαγειρεύουν με φθηνά δοχεία, τηγάνια, πιάτα  και φόρμες αλουμινίου.
Μαγειρέψτε τα τρόφιμα σε  σκεύη από χυτοσίδηρο όσο το δυνατόν περισσότερο, και πάντα  να ψήνετε με υαλικά σκεύη. Με κάθε τρόπο, να αποφεύγετε το αλουμινόχαρτο! Αντ 'αυτού, κάντε την αποθήκευση τροφίμων σε αποστειρωμένα γυάλινα δοχεία. Όταν πρόκειται για προϊόντα προσωπικής φροντίδας, πάντα αναζητάτε  να μην έχουν το αλουμινίο στην ετικέτα των συστατικών. Αποφύγετε τα εντελώς και προτιμάτε φυσικά προϊόντα. Τα συνήθη Τυπικά, αντιιδρωτικά έχουν αλουμίνιο εκτός αν ορίζεται διαφορετικά.
Να είστε ένας ενημερωμένος καταναλωτής, να συναλλάσσεστε με εταιρείες που παρέχουν προϊόντα σύμφωνα με τους προσωπικούς στόχους της υγείας σας, και γνωστοποιήστε στις εταιρείες που χρησιμοποιούν  αλουμίνιο ότι διαφωνείτε με αυτό που κάνουν. Όταν κάνετε φωνή σας να ακουστεί, να είστε βέβαιος ότι παρουσιάζετε εταιρείες με αξιόπιστη επιστημονική απόδειξη ως ένα μέσο για τη υποστήριξη των ανησυχιών σας. Αυτό μπορεί να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή της ροής των τρεχουσών διαδικασιών παραγωγής, συμβάλλοντας στη μείωση του ποσού του αλουμινίου στο οποίο  εσείς και η οικογένειά σας είστε εκτεθειμένοι κάθε μέρα.
-Dr. Edward F. Group III, DC, ND, DACBN, DCBCN, DABFM
References:
1.Ghada Bassioni, Fathia S. Mohammed, Essam Al Zubaidy and Issam Kobrst. Risk Assessment of Using Aluminum Foil in Food Preparation. Int. J. Electrochem. Sci., 7 (2012) 4498-4509.
2.Wang L, Hu J, Zhao Y, Lu X, Zhang Q, Niu Q. Effects of Aluminum on β-Amyloid (1-42) and Secretases (APP-Cleaving Enzymes) in Rat Brain. Neurochem Res. 2014 Jul;39(7):1338-45. doi: 10.1007/s11064-014-1317-z.
3.Dahl C, Sogaard AJ, Tell GS, Flaten TP, Hongve D, Omsland TK, Holvik K, Meyer HE, Aamodt G. Do cadmium, lead, and aluminum in drinking water increase the risk of hip fractures? A NOREPOS study. Biol Trace Elem Res. 2014 Jan;157(1):14-23. doi: 10.1007/s12011-013-9862-x.

4.Spencer H, Kramer L. Osteoporosis: calcium, fluoride, and aluminum interactions. J Am Coll Nutr. 1985;4(1):121-8.
_________________________________________________________________
Ρωτήστε μας και  παραγγείλετε το ειδικό πακέτο προϊόντων-.
ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

Γίνετε έτσι μέλη του Club μας YΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  και αρχίστε από την πρώτη  παραγγελία να απολαμβάνετε τα προνόμια σας.
210 50 18 493 ΚΑΙ 69 38 979 887

____________________________________________________________________
Θέλετε να λαμβάνετε αυτές τις πληροφορίες στο email σας; Γραφτείτε συνδρομητής (στην δεξιά στήλη πάνω -πάνω καταχωρήστε το email σας)

Θέλετε να λαμβάνετε το ειδικό newsletter  μας υγεία για όλους. Γράψτε ένα mail στο mmavrovouniotis@gmail.com και ζητήστε το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου