Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Tα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να προστατεύουν από σχιζοφρένεια και άλλες διαταραχές

Tim Locke
WebMD Αug. 11, 2015 –
   Τα Ωμέγα-3 συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσουν τους νέους ανθρώπους με υψηλό κίνδυνο σχιζοφρένειας να κρατηθούν μακριά από αυτή την κατάσταση, σύμφωνα με μια μικρή έρευνα
Από το 2010, Αυστραλοί ερευνητές ανέφεραν ότι η λήψη των συμπληρωμάτων για 12 εβδομάδες απέτρεψε  ένα πρώτο επεισόδιο μιας ψυχωτικής διαταραχής μέχρι για ένα έτος σε υψηλού κινδύνου άτομα  που συμμετείχαν στη έρευνα των ηλικιών 13-25. Τώρα, σε μια έρευνα παρακολούθησης, η  ελέγχεται στο πώς τα πάνε 71 από τους 81 εθελοντές αυτής της ομάδας.
Βρήκαν ότι:
·        Στο 9,8% της ομάδας  που δίνονταν συμπληρώματα ωμέγα-3 (4 από τα 41 άτομα) ανέπτυξαν ένα ψυχωτικό επεισόδιο στο οποίο  μπορείτε να χάσετε την επαφή με την πραγματικότητα. Είναι ένα σύμπτωμα διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της σχιζοφρένειας.
·        Στο 40% της ομάδας  που δινόταν ένα  (placebo) ψεύτικο συμπλήρωμα εικονικό φάρμακο (16 από τα 40 άτομα) αναπτύχθηκε ψύχωση.
·        Στην  ομάδα  που δεν δινόταν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα επίσης αναπτύχθηκε ψύχωση πιο γρήγορα και είχαν υψηλότερο συνολικό κίνδυνο εμφάνισης άλλων ψυχιατρικών διαταραχών.
Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Communications.


Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα θεωρούνται ευρέως ως «καλά λιπαρά». Μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της ισορροπίας της χοληστερόλης και να μειώσουν τους κινδύνους της καρδιάς και των αρθρώσεων, μεταξύ  των πολλών  προνόμια υγείας που μας δίνουν.
Μια προηγούμενη έρευνα έδειξε πως έλλειψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και ωμέγα-6 συνδέεται με ψυχικές παθήσεις. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα λιπαρών οξέων μπορούν να μειώσουν τα ψυχωτικά συμπτώματα.
Το Βασιλικό Κολέγιο Ψυχιάτρων στη Βρετανία, λέει  πως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν ήδη συνδεθεί με τη βελτίωση της μάθησης, και μπορούν να βοηθήσουν  στην ψυχική σταθερότητα. Οι γιατροί τα δοκιμάζουν μερικές φορές ως συμπληρώματα για άτομα με προβλήματα διάθεσης και με σχιζοφρένεια, και  αυτά μπορούν  να βοηθήσουν στην πρόληψη των υποτροπών  με διπολική διαταραχής. Συζητήστε  το με το γιατρό σας πριν αρχίσετε να παίρνετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα, όμως.

Το κολέγιο λέει ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να συστήσει  τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ως εναλλακτική λύση για αντικαταθλιπτικά ή  για αγωγή σταθεροποίησης της διάθεσης 
________________________________________________________________
Σας προτείνω επίσης να διαβάσετε:
Για αυτούς τους λόγους σας συστήνω να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τα τα Forever Aric sea-Super Ω3. Θα δείτε πολλαπλά οφέλη υγείας.
Δείτε περισσότερα και κάντε την παραγγελία σας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου