Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η αλήθεια για την ιατρική μαριχουάνα


Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ των ιατρικών εφαρμογών και του είδους που κυκλοφορεί  έξω στους δρόμους; Με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να βοηθήσει ; Μπορεί αν το χρησιμοποιήσετε να σας βλάψει; Έχουμε τις απαντήσεις.
Τι είναι ιατρική μαριχουάνα;
Η Ιατρική μαριχουάνα είναι οποιοδήποτε μέρος του φυτού μαριχουάνας που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να πάρουν την ανακούφιση από τα συμπτώματά τους, κι όχι για ν να «ανέβουν»
Οι περισσότερες μαριχουάνα που πωλούνται νόμιμα είναι η ιατρική που έχει τα ίδια συστατικά με το είδος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για «ευχαρίστηση». Αλλά κάποια  είδη ιατρικής μαριχουάνας καλλιεργούνται ειδικά για να έχουν λιγότερες από τις χημικές ουσίες που προκαλούν αισθήματα ευφορίας.
Συστατικά στην ιατρική μαριχουάνα
Τα φυτά μαριχουάνας έχουν εκατοντάδες χημικές ουσίες, γνωστές ως κανναβινοειδή. Οι δύο κυριότερες είναι THC και CBD. THC δίνει μερικά από τα ευχάριστα αποτελέσματά που οι καπνιστές  αναζητούν, αλλά έχει επίσης ορισμένες επιπτώσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα ιατρικά προβλήματα.
Κάποια έρευνα δείχνει ότι η CBD μπορεί να είναι χρήσιμη για ορισμένα θέματα υγείας, αλλά δεν χρειάζεται για αυτό να πάρετε υψηλή.
Πώς η μαριχουάνα επιδρά στον εγκέφαλο
Οι άνθρωποι που καπνίζουν μαριχουάνα αρχίζουν να αισθάνονται τις επιπτώσεις της σχεδόν αμέσως, ενώ όσοι την τρώνε ,  μπορεί να  μην  τις αισθάνονται για έως και μία ώρα.
Όταν καπνίζετε, η THC πηγαίνει από τους πνεύμονες στην κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί τα κύτταρα του εγκεφάλου σας να απελευθερώσουν τη χημική ντοπαμίνη, αφήνοντας σας να νιώσετε ανεβασμένοι
Οι ειδικοί γνωρίζουν λιγότερα για το πώς λειτουργεί  η CBD. Νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργούν μερικές φορές με THC, και μερικές φορές από μόνη της, να έχει μια επίδραση στον εγκέφαλο.
Χρήσεις της ιατρικής μαριχουάνας
Η Ιατρική μαριχουάνα μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνει τον πόνο, ναυτία και απώλεια της όρεξης σε άτομα που έχουν καρκίνο και το AIDS. Δεν υπάρχει μια μεγάλη έρευνα σε αυτούς τους τομείς ακόμη, όμως.
Κάποια έρευνα δείχνει πως η  ιατρική μαριχουάνα μπορεί να περιορίσει τις κρίσεις σε άτομα με επιληψία. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί επίσης να διευκολύνει συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας, όπως μυϊκή δυσκαμψία και σπασμοί, πόνος, και συχνή ούρηση.
Βραχυπρόθεσμες Παρενέργειες
Η ιατρική μαριχουάνα μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας,  να σας κάνουν να νιώθετε ευτυχισμένοι, χαλαροί, υπνηλία, ή ανήσυχοι. Μπορεί επίσης να διαταράξει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας και την ικανότητά λήψης αποφάσεων. Αυτές οι παρενέργειες μπορεί να διαρκέσουν από 1 έως 3 ώρες.
Μεγάλες δόσεις ιατρικής μαριχουάνας μπορεί να κάνουν μερικούς ανθρώπους να έχουν παραισθήσεις, ψευδαισθήσεις, και παράνοια. Η έρευνα δείχνει ότι το κάπνισμα μαριχουάνας μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, όπως η βρογχίτιδα,  και  χειρότερα.
Μακροπρόθεσμες παρενέργειες
Οι τακτικοί καπνιστές  ιατρικής μαριχουάνα μπορεί να πάρουν αναπνευστικά προβλήματα, όπως είναι ο καθημερινός βήχας και ο υψηλότερος κίνδυνος λοιμώξεων του πνεύμονα.
Μελέτες συνδέουν επίσης  την χρήση ρουτίνας σε ψυχικές ασθένειες, κατάθλιψη, άγχος, λιγότερη όρεξη, και σκέψεις αυτοκτονίας μεταξύ των νέων. Χρήση μαριχουάνας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας στα μωρά. Η χρήση μαριχουάνας μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό.
Φάρμακα φτιαγμένα από μαριχουάνα
Η FDA έχει εγκρίνει δύο φάρμακα που περιλαμβάνουν συστατικά που βρίσκονται επίσης στη μαριχουάνα. Το  Dronabinol έχει THC και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ναυτίας από χημειοθεραπεία και ακραία απώλεια βάρους σε ασθενείς με AIDS.
 Η Ναμπιλόνη χρησιμοποιείται για τους ίδιους λόγους, αλλά έχει μια τεχνητή χημική ουσία που είναι παρόμοια με THC.
Μορφές ιατρικής μαριχουάνας
Οι χρήστες καπνίζουν μαριχουάνα σε ιατρικό χαρτί στριφτά τσιγάρα ή σωλήνες.
Μπορεί επίσης να την ετοιμάζουν σε ένα ποτό, να την τρώνε μέσα σε μαγειρεμένα φαγητά, ή να λαμβάνεται σε μορφή χαπιού. Οι επιπτώσεις ενός χαπιού μαριχουάνας μπορεί να είναι ισχυρές και μακράς διαρκείας. Αυτό καθιστά δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα επηρεάσει ένα άτομο.
Μπορούν επίσης να την εισπνεύσουν μέσω ψεκαστήρα.
Πού η  ιατρική μαριχουάνα είναι νόμιμη στις ΗΠΑ
Οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνιας ήταν οι πρώτοι που νομιμοποιήσαν την ιατρική μαριχουάνα, το 1996. Είναι πλέον νόμιμη σε σχεδόν το ήμισυ των πολιτειών των ΗΠΑ.
Εάν ζείτε σε μια χώρα όπου είναι νόμιμη (την Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ νόμιμη) και ο γιατρός σας συμφωνεί, μπορείτε να την αγοράσετε από έναν εξουσιοδοτημένο  ιατρείο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί   νόμιμα να καλλιεργήσουν τη  δική τους ιατρική μαριχουάνα.
Ιατρική μαριχουάνα για Παιδιά
Ορισμένες μελέτες δείχνουν  πως η ιατρική μαριχουάνα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση κρίσεων σε παιδιά με δύσκολα θέματα επιληψίας.
__________________________________________________________________

 Θέλετε να λαμβάνετε αυτές τις πληροφορίες στο emial σας; Γραφτείτε συνδρομητής (στην δεξιά στήλη πάνω -πάνω καταχωρήστε το email σας)

Θέλετε να λαμβάνετε το ειδικό newsletter  μας υγεία για όλους. Γράψτε ένα mail στο mmavrovouniotis@gmail.com και ζητήστε το





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου