Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΥΤΑ;ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ


Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
Παρά τη συζήτηση - και την αλυσίδα emails - δεν υπάρχει απόδειξη ότι αυτά τα σάκχαρα έγκυρα  αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Η σακχαρίνη προκάλεσε καρκίνο σε αρουραίους, αλλά τα σώματά τους αντιδρούν σε αυτό με διαφορετικό τρόπο από ό, τι τα δικά μας, λένε οι ερευνητές. Δεν έχει υπάρξει μια προειδοποιητική πινακίδα του καρκίνου σε αυτό από το 2000. Μια μελέτη της ασπαρτάμης σε άτομα δεν βρήκε  επίσης καμία σχέση .
Ακτίνες Χ
Ο οδοντίατρός σας σας καλύπτει (αν το κάνει) με κουβέρτα από μόλυβδο για έναν λόγο. Ακόμη και χαμηλές δόσεις ακτίνων Χ αυξάνουν τις πιθανότητές σας να πάθετε τον καρκίνο, αλλά μόνο κατά ένα μικρό ποσοστό. Σε γενικές γραμμές, όσο υψηλότερη είναι η δόση ακτινοβολίας, τόσο περισσότερος ο κίνδυνος. Αλλά δεν υπάρχει καμία ποσότητα αυτού του είδους της ακτινοβολίας που  να είναι απόλυτα ασφαλής. Για αυτό η EPA περιορίζει το πόσο μπορείτε να πάρετε.
Κινητά
Αυτά το gadget, που σας κρατούν κοντά  τους όλη την ώρα, εκλύουν το ίδιο είδος της ενέργειας  με τις ακτίνες Χ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει συνδεθεί με τον καρκίνο, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα. Ακριβώς για να είναι ασφαλή:
·        Φυλάξτε τα για σύντομες συνομιλίες ή όταν δεν υπάρχει σταθερό τηλέφωνο.
·        Χρησιμοποιήτε μια συσκευή hands-free.
Κρέας
Είτε πρόκειται για επεξεργασμένο ή κόκκινο κρέας, θα πρέπει να έχετε λιγότερο από αυτό στη ζωή σας. Έστω και μόνο ένα χοτ-ντογκ την ημέρα θα μπορούσε να ενισχύσει τις πιθανότητές σας να πάθετε τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Γεύματα με κρέατα, αλλαντικά, χοτ-ντογκ έχουν όλα τα συντηρητικά που ονομάζονται νιτρώδη, τα οποία προκαλούν καρκίνο. Τα καπνισμένα κρέατα ή τα μαγειρεμένα σε υψηλή θερμοκρασία δημιουργούν ενώσεις που ονομάζονται PAH. Οι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για να δούμε πώς επηρεάζουν τους ανθρώπους.
Εμφιαλωμένο Νερό
Αν το μπουκάλι σας είναι διάφανο πλαστικό, έχει πιθανότατα τη δισφαινόλη Α (BPA). Αυτή η χημική ουσία χρησιμοποιείται στα τρόφιμα και  σε δοχεία για ποτά, οδοντιατρική, στεγανωτικά, και άλλα προϊόντα. Μήπως  μπορεί να προκαλέσει καρκίνο; Το FDA λέει όχι, η BPA είναι ασφαλής στα τρέχοντα επίπεδα που βρίσκονται στα τρόφιμα. Αν ανησυχείτε, αποφύγετε τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα και να αποθηκεύετε τροφή και ποτά σε διαφανές πλαστικό. Για ζεστό φαγητό, χρησιμοποιήστε το γυαλί ή χάλυβα αντ 'αυτού.
Σεξ
Είναι αλήθεια. Το HPV (ιος ανθρωπίνων θηλωμάτων), το πιο κοινό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του  τραχήλου της μήτρας και άλλους καρκίνους. Οι περισσότεροι ενήλικες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις θα πάρουν τον ιό σε κάποιο βαθμό. Αλλά δεν θα πάρουν όλοι τον καρκίνο. Τις περισσότερες φορές, το  HPV φεύγει από μόνο του. Για να μειώσετε τον κίνδυνο:
·        Εμβολιαστείτε εάν είστε μια γυναίκα ηλικίας 11-26 ή 11-21 ετών αρσενικό.
·        Χρησιμοποιήστε προφυλακτικά κατά τη διάρκεια του σεξ.
·        Να έχετε σεξουαλικές σχέσεις με έναν και μόνο εταίρο.
Σφράγισμα δοντιού
Μην τηλεφωνήσετε στον οδοντίατρο αν έχετε μεταλλικά ρινίσματα  για να τα  αφαιρέσετε και να τα αντικαταστήσετε. Οι ειδικοί λένε  ότι τα σημερινά  είναι ασφαλή. Μελέτες δεν έχουν δείξει καμία σχέση μεταξύ σφραγίσματος με υδράργυρο και του καρκίνου - ή οποιαδήποτε άλλης ασθένειας.


Καφές
Εάν αισθάνεστε ότι η ημέρα σας πραγματικά δεν ξεκίνησε μέχρι  να έχετε έναν «πυροβολισμό»  καφεΐνης,  τότε θα το λατρέψετε αυτό: Νέες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση μέτριας ποσότητες καφέ (περίπου τέσσερα φλιτζάνια ημερησίως) μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, μεταξύ των οποίων του δέρματος, το ήπατος, και του παχέος εντέρου.
Αποσμητικό και αντιιδρωτικό
Οι επιστήμονες λένε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν τα προϊόντα αυτά αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Κάνουν διαφορετικές  εργασίες -  το αποσμητικό μπλοκάρει τη μυρωδιά και  το κατά της εφίδρωσης σταματά  τον ιδρώτα. Πολλά χρησιμοποιούν χημικές ουσίες που δρουν  σαν την  οιστρογόνο ορμόνη, η οποία προκαλεί τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν. Αυτές οι χημικές ουσίες περιλαμβάνουν βενζυλοπαραμπέν, βουτυλοπαραμπέν, μεθυλοπαραμπέν, και προπυλοπαραμπέν.
Φθόριο
Αυτή η ένωση βρίσκεται στο νερό και  σε άλλα ποτά και σε τρόφιμα, οδοντόκρεμες, και προϊόντα πλύσης στόματος. Αν και πολλές μελέτες έχουν εξετάσει τις συνδέσεις μεταξύ αυτού και του καρκίνου, οι περισσότεροι ερευνητές λέει ότι δεν υπάρχει ισχυρό δεσμός. Εάν ανησυχείτε για αυτό, μπορείτε να ζητήσετε από τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος πόσο είναι στο πόσιμο νερό σας. Αν είναι υψηλή ποσότητα, μεταβείτε στο εμφιαλωμένο νερό πηγής, το οποίο συνήθως έχει το λιγότερο .
Οικιακά Προϊόντα
Πολλά φυτοφάρμακα, χρώματα, βερνίκια,  και κεριά εκπέμπουν αέρια γνωστά ως πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs). Έτσι, κάνουν κάποια προϊόντα καθαρισμού, καλλυντικά, προϊόντα για αυτοκίνητα και  για χόμπι. Αυτά τα αέρια έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο σε ανθρώπους και ζώα. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο επιλέγετε προϊόντα που επισημαίνονται με χαμηλό VOC και είναι βιοδιασπώμενα όταν αυτό είναι δυνατόν. Αποφύγετε τα στοιχεία  που χαρακτηρίζονται ως:
·        Κίνδυνος / Poison
·        διαβρωτικό
·        σοβαρά ερεθιστικό
·        Πολύ εύφλεκτο
·        πολύ εύφλεκτη
·        ισχυρός Ευαισθητοποιητής

Γραμμές μεταφοράς ενέργειας
Ό, τι κάνει, στέλνει, ή χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια εκλύει εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας (ELF) ακτινοβολία. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι προκαλεί καρκίνο. Ακόμα, το Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας λέει ότι δεν υπάρχει λόγος για «περιορισμένη ανησυχία." Για να είστε ασφαλής, μείνετε τουλάχιστον  σε μήκος ενός βραχίονα μακριά από ηλεκτρικές συσκευές. Αν ζείτε κοντά σε γραμμή υψηλής τάσης και ανησυχείτε, να πάρει ένα gizmo που ονομάζεται gaussmeter. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε τα πεδία ELF κοντά σας.
Ρύπανση
Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί πάνω από 220.000 θανάτους με καρκίνο του πνεύμονα σε όλο τον κόσμο ετησίως (τα περισσότερα από αυτά στην Ασία). Υπάρχει επίσης μια σύνδεση μεταξύ βρώμικου αέρα και με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Αλλά οι πιθανότητες για οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο είναι χαμηλές. Για να κόψετε τις πιθανότητές σας, να ακούτε τις τοπικές προειδοποιήσεις για το νέφος. Προσπαθήστε να μείνετε μέσα σε ημέρες, όταν η ποιότητα του αέρα είναι κακή.
_________________________________________________________________
Θέλετε να λαμβάνετε αυτές τις πληροφορίες στο emial σας; Γραφτείτε συνδρομητής (στην δεξιά στήλη πάνω -πάνω καταχωρήστε το email σας)

Θέλετε να λαμβάνετε το ειδικό newsletter  μας υγεία για όλους. Γράψτε ένα mail στο mmavrovouniotis@gmail.com και ζητήστε το


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου