Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ



Μπορεί ένα κατοικίδιο ζώο να προμηνύει την προσωπικότητα σας;
Είσαι ένα άτομο γάτας ή ένα άτομο  σκύλου; Η απάντηση μπορεί να πει πολλά για την προσωπικότητά σας. Μια έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν διαπίστωσε ότι ορισμένες κοινές ιδέες για τους εραστές  των κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι αλήθεια.  Ας  ρίξουμε μια ματιά για να δούμε που βρισκόμαστε  στην Αμερική - και πώς οι άλλοι χωρίζουν τους ανθρώπους  σε ανθρώπους κατάλληλους για γάτα και σε ανθρώπους κατάλληλους για  σκύλο.
 Γνώρισμα Προσωπικότητας: Συνείδηση
Η online έρευνα ζητούσε από τους πολίτες να αξιολογήσουν τον εαυτό τους ως «οι άνθρωποι για γάτα" ή "οι άνθρωποι  για σκυλί." Τότε οι άνθρωποι απάντησαν σε  ερωτήσεις  που είχαν έχουν σχεδιαστεί για να αποκαλύψουν την αληθινή προσωπικότητα τους.  Οι «άνθρωποι για σκύλο» ήταν 11% πιο ευσυνείδητοι από τους ανθρώπους  για γάτα. Τι σημαίνει:

  • ·        Αυτοπειθαρχία
  • ·        Ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος
  • ·        Τείνουν να προγραμματίζουν.
Γνώρισμα Προσωπικότητας:Εξωστρεφείς
Έχετε αδράξει την ημέρα; Αν είστε ένα άτομο για σκύλο, είναι πιθανό ότι το κάνετε.  Οι άνθρωποι για σκύλο ήταν 15% πιο εξωστρεφείς από ό, τι οι άνθρωποι  για γάτα στην έρευνα. Τι σημαίνει:

  • ·        Εξερχόμενοι
  • ·        Ενθουσιώδεις
  • ·        Θετικοί
  • ·        Ενεργητικοί

Γνώρισμα Προσωπικότητας: Ανοικτοί
Είστε ανοικτοί να δοκιμάσετε νέα πράγματα; Οι άνθρωποι  με γάτα ήταν 11% πιο πιθανό να είναι ανοικτοί, σύμφωνα με την έρευνα. Οι ανοικτοί  άνθρωποι τείνουν να είναι:

  • ·        Περίεργοι
  • ·        Δημιουργικοί
  • ·        Καλλιτεχνικοί
  •          Αντισυμβατικοί στοχαστές
  •    Εξωστρεφείς
Γνώρισμα Προσωπικότητας: Ευχάριστοι
Σύμφωνα με την έρευνα, εάν είστε ένα πρόσωπο  για σκύλο, είναι 13% πιο πιθανό να είστε ευχάριστοι από ό, τι ένα πρόσωπο γάτα. Οι ευχάριστοι άνθρωποι τείνουν να είναι:

  • ·        Άνθρωποι που εμπιστευόμαστε
  • ·        Αλτρουιστές
  • ·        Ευγενικοί
  • ·        Στοργικοί
  • ·        Κοινωνικοί
 Γνώρισμα Προσωπικότητας: Νευρωτικοί
Εάν αποκτάτε εύκολα ένταση  , μπορεί να είστε ένα πρόσωπο  για γάτα. Οι άνθρωποι  κατάλληλοι για γάτα ήταν 12% πιο νευρωτικοί από τους ανθρώπους  για σκύλο. Τα νευρωτικά άτομα είναι:

  • ·        Εύκολα στην ένταση
  • ·        Ανήσυχα
  • ·        Πολεμιστές
Το τυπικό άτομο για σκύλο
Αν τα σκυλιά τείνουν να είναι ενεργητικά, πιστά, και εύκολο να τα πάρετε μαζί σας, το ίδιο κάνουν και οι άνθρωποι που τα αγαπούν. Αλλά  ο συγγραφέας της έρευνας και ψυχολόγος Sam Gosling, PhD, παραδέχεται ότι οι διαφορές μεταξύ ατόμων για  γάτα και ατόμων για  σκύλο, δεν είναι τεράστιες;. "Σίγουρα υπάρχουν πολλοί, πολλοί άνθρωποι  με γάτα που είναι εξωστρεφείς και πολλοί, πολλοί άνθρωποι  με σκυλί που δεν είναι," λέει ο Gosling.
Το τυπικό  άτομο για γάτα
Μήπως προτιμάτε να περνάτε  χρόνο μόνοι σας; Πάντα παίζετε με το  να δοκιμάζετε νέα πράγματα; Τότε θα μπορούσατε να είναι ένα άτομο για γάτα. Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι ιδιοκτήτες γάτας είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι περίεργοι, αντισυμβατικό στον τρόπο σκέψης και δράσεων, και πιο επιρρεπείς στο να ανησυχούν  από τους ανθρώπους ιδιοκτήτες σκύλου.
Οι άνθρωποι για σκύλους  ξεπερνούν σε αριθμό  τους ανθρώπους για γάτες
Σχεδόν οι μισοί από εκείνους που πήραν μέρος στην έρευνα αυτοαποκαλούνται άνθρωποι  για σκύλο. Μόλις το 12% λένε ότι είναι άνθρωποι για  γάτα. Πόσοι άνθρωποι αγαπούν και γάτες και σκύλους; Λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο της ομάδας. Συνολικά, οι εραστές κατοικίδιων ζώων  μπορούν κυβερνήσουν το έθνος. Μόλις το 15% των πολιτών δήλωσε ότι δεν ήθελε γάτες ή σκύλους.
Πλεονεκτήματα Σκύλων: Αγαπούν και είναι Πιστοί
Τα σκυλιά έχουν δίκαια κερδίσει τη φήμη τους ως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Δεν έχει σημασία το μέγεθος ή η φυλή, ένας σκύλος παρέχει μια ζωή την αγάπη και την αφοσίωση του. Τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα, και ευδοκιμούν στην ανθρώπινη συντροφιά. Ορισμένες φυλές, όπως Rottweilers, γίνονται επίσης εξαιρετικοί προστάτες.
Μειονέκτημα των Σκύλων: πρέπει να εκπαιδεύονται
Ακόμη και ο καλύτερος σκύλος μπορεί να έχει κάποιες όχι και τόσο χαριτωμένες συμπεριφορές. Τα σκυλιά γαβγίζουν, πηδούν πάνω,  κάνουν ανασκαφές,  σε τραβάνε με το λουρί, ή ακόμη και γκρινιάζουν και δαγκώνουν. Για να περιορίσετε την κακή συμπεριφορά, θα πρέπει να διδάξετε το σκυλί σας τι είναι εντάξει και τι δεν είναι. Μερικά σκυλιά είναι εύκολο να εκπαιδευθούν, ενώ άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο και πρακτική. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο χρόνος και τα χρήματά που ξοδεύετε σε μαθήματα υπακοής θα κάνουν το σκυλί σας έναν ευχάριστο φίλο για τα επόμενα χρόνια.
Πλεονέκτημα Γάτας: Ανεξάρτητη
Οι γάτες είναι γνωστό,  ότι χρειάζονται μικρή  συντήρηση. Δεν χρειάζεται να λούζονται ή να τις πηγαίνετε περιπάτους. Μπορούν να αφήνονται στην τύχη τους για ώρες. Ακόμα κι αν όμως στις γάτες αρέσει να κάνουν το δικό τους, εξακολουθούν να χρειάζονται την αφθονία της αγάπης και της προσοχής σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να παίζετε με τη γάτα σας  και τον καλλωπισμό της.
Μειονέκτημα Γάτας: Μπορεί να είναι αποστασιοποιημένες (ακατάδεκτες)
Μερικές γάτες αγαπούν να κοινωνικοποιούνται, αλλά άλλες προτιμούν να μείνουν κρυφές, ειδικά όταν σας επισκέπτονται καινούργιοι άνθρωποι. Στην πραγματικότητα, οι φίλοι σας μπορεί ακόμη και να  μην συνειδητοποιήσουν ότι έχετε μια γάτα! Οι γάτες που δεν βρίσκονται γύρω από τους ανθρώπους μπορεί να είναι  ακατάδεκτες ή δειλές. Ακόμη και η πιο φιλική γάτα θα πηδήξει  από τα γόνατα σας και  θα αποστασιοποιηθεί μακριά  σας όταν είχε αρκετά την προσοχή σας.
Πλεονέκτημα σκύλου: Απεριόριστη Ενέργεια
Αν ψάχνετε για ένα συμπαίκτη, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα σκυλί. Οι περισσότερες φυλές είναι παιχνιδιάρικες και αγαπούν  το να είναι σε εξωτερικούς χώρους. Ένας σκύλος μπορεί να είναι ένας πολύ καλός σύντροφος για τρέξιμο, πεζοπορία, ή μια βόλτα στο πάρκο. Αν προσπαθείτε να αποκτήσετε φόρμα , τότε ένας  σκύλος είναι ένας φανταστικός σύντροφος άσκησης. Η άσκηση είναι εξίσου σημαντική για τα σκυλιά, όπως είναι για τους ανθρώπους.
Μειονέκτημα σκύλου: Παντού Τρίχες
Όλα τα σκυλιά ρίχνουν έστω και λίγες τρίχες, ακόμη οι φυλές που πιστεύεται ότι είναι καλύτερες για άτομα με αλλεργίες. Όσο μεγαλύτερο και πιο χοντρό είναι το τρίχωμα τους, τόσο περισσότερο  μαλλιά  από το σκυλί  θα βρείτε στα ρούχα, χαλιά σας, και τα έπιπλα. Το τρίχωμα του σκύλου μπορεί επίσης να βρομίσει και μπερδευτεί πολύ, έτσι θα πρέπει να  τον κάνετε μπάνιο και να  τον βουρτσίζετε  ή να πληρώνετε κάποιον για να το κάνει για σας .
Πλεονέκτημα Γάτας: Ζεστή Συντροφιά
Όταν πρόκειται για χάδια, οι γάτες  λαμβάνουν το βραβείο. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γάτας θα σας πουν πως ο ήχος της γάτας που γουργουρίζει   είναι βαθιά χαλαρωτικός. Στην πραγματικότητα, όταν οι ερευνητές εξέτασαν προσεκτικά βρήκαν τα επίπεδα του άγχους και της πίεσης του αίματος μειωμένα ελαφρώς σε άτομα που αγκαλιάζουν στοργικά  ένα γατάκι που γουργουρίζει.
Μειονέκτημα Γάτας: Το κιβώτιο απορριμμάτων
Κανείς δεν θέλει τα να κάνει τον καθαρισμό του κιβωτίου απορριμμάτων της γάτας. Όμως, είναι απαραίτητο, αν έχετε  ένα τέτοιο κιβώτιο αν έχετε μια εσωτερική γάτα. Το Κιβώτιο απορριμμάτων της γάτας σας θα πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Η άμμος θα πρέπει να αλλάζεται κάθε εβδομάδα για να αποφεύγετε δυσάρεστες οσμές. Εάν έχετε περισσότερες από μία γάτα, ίσως χρειαστείτε πολλαπλά κιβώτια απορριμμάτων.
Τι σας  λέει το σκυλί σας;
Εάν γνωρίζετε τη γλώσσα του σώματος του σκύλου, μπορείτε να πείτε πώς αισθάνεται και τι προσπαθεί να πει. Τα σκυλιά μπορούν:

  • ·        Να διευρύνουν τα μάτια τους, αν αισθάνονται ότι απειλούνται
  • ·        Να "Χαμογελούν" ως ένδειξη της υποβολής
  • ·        Να σηκώνουν τα αυτιά και την ουρά ως εγρήγορση ή επιθετικότητα
  • ·       Να κάνουν  τον εαυτό τους να φαίνονται μικρότερα όταν είναι φοβισμένα.
Τι σας λέει η γάτα σας;
Παρακολουθήστε τη συμπεριφορά της γάτας σας για να καταλάβετε την κατάσταση  του μυαλού της.  Οι γάτες μπορούν:

  • ·        Να γέρνουν  την ουρά όταν είναι άρρωστες ή δυστυχισμένες
  • ·        Να κάνουν σύσπαση των αυτιών και της ουράς τους όταν ταράζονται
  • ·        Να πτερυγίζουν τα  βλέφαρά τους για να δείξουν εμπιστοσύνη
  • ·        Να ζυμώνουν τα πόδια τους για να δείξουν την ικανοποίηση τους.
Άλλα ζώα που εξετάστηκαν στην έρευνα: Κουνέλια
Τα κουνέλια μπορούν να είναι τα μεγάλα κατοικίδια ζώα στο σπίτι. Πέραν του ότι είναι μαλακά και αξιολάτρευτα, είναι αρκετά κοινωνικά και στοργικά και μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα κιβώτιο απορριμμάτων. Ωστόσο, γενικά δεν θέλουν να τα παίρνουν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι ιδανικά για μικρά παιδιά. Τα κουνέλια αγαπούν επίσης να μασούν, και αν τους επιτρέπεται να περιφέρονται ελεύθερα στο σπίτι σας μπορεί να βλάψουν τα έπιπλα ή τα ηλεκτρικά καλώδια.
Άλλα ζώα που εξετάστηκαν στην έρευνα: Ερπετά
Κάνετε την έρευνά σας προτού να πάρετε μια σαύρα, χελώνα, ή φίδι. Τα ερπετά δεν είναι κατοικίδια χαμηλής συντήρησης. Πολλά μπορούν να ζήσουν 15 χρόνια ή και περισσότερο, και τα φίδια και σαύρες μπορούν να αναπτυχθούν και να γίνουν αρκετά μεγάλα. Τα ερπετά, χρειάζονται επίσης ειδικά ενδιαιτήματα, και αυτό μπορεί να είναι ακριβό. Αυτά  που είναι σαρκοφάγα χρειάζονται ζωντανή τροφή, όπως σκουλήκια, γρύλους, ποντίκια.
Άλλα ζώα που εξετάστηκαν στην έρευνα: Ψάρια
Ένα ενυδρείο γεμάτο ψάρια μπορεί να είναι διασκεδαστικό να το βλέπει κανείς και μια μεγάλη ανακούφιση από το άγχος. Επιλέξτε τον τύπο που σας ταιριάζει, το χρόνο και τον προϋπολογισμό σας. Δύο χρυσόψαρα και μια γυάλα είναι ένα εύκολο ξεκίνημα. Μια δεξαμενή αλμυρού νερού γεμάτη τροπικά ψάρια διαρκεί περισσότερο χρόνο, αλλά μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό χόμπι.
Άλλα ζώα που εξετάστηκαν στην έρευνα: Πουλιά
Αν θέλετε ένα κατοικίδιο ζώο  με το οποίο μπορείτε να μιλήσετε, ένα πουλί είναι η μόνη λύση σας.  Οι παπαγάλοι μπορούν να βγάζουν φράσεις μαζί με νόημα και μπορούν να έχουν ένα λεξιλόγιο 100 λέξεων ή και περισσότερο. Ακόμα και τα πουλιά που δεν μπορούν να μιλήσουν είναι ιδιαίτερα ευφυή και διασκεδαστικά - με μεγάλη διάρκεια ζωής που σας προσφέρει συντροφικότητα για 10 έως 40 χρόνια, ανάλογα με το είδος .
Σε περίπτωση που  θέλετε να κρατήσετε ένα εξωτικό ζώο;
Οι πίθηκοι και τα  ανεμοπλάνα ζάχαρης έχουν γίνει δημοφιλή ως κατοικίδια ζώα κατά τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τι παίρνουν  να λαμβάνουν υπόψη όταν φέρνουν στο σπίτι ένα εξωτικό κατοικίδιο ζώο. Τα ζώα μπορεί να  υποσιτίζονται ή να γίνουν παχύσαρκα  αν δεν τρέφονται με  τη σωστή διατροφή. Μπορούν να είναι καταστρεπτικά ή επικίνδυνα. Τελική σημείωση: Το να φέρετε ένα εξωτικό ζώο στο σπίτι σας απαιτεί εξαιρετική έρευνα και δέσμευση.



ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ
Θέλετε να διαβάζετε ΠΡΩΤΟΙ τις αναρτήσεις μας σε αυτό το blog , όπως και περισσότερες πληροφορίες για την υγεία με φυσικό τρόπο; Γραφτείτε (δεξιά στήλη 1η και 2η θέση) : Πρώτα γράψτε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για νέες αναρτήσεις που κάνουμε εδώ, και στη συνέχεια (ακριβώς από κάτω από αυτό)   γράψτε τα στοιχεία επικοινωνίας και  μήνυμα σχετικά με το ποια θέματα σας ενδιαφέρουν περισσότερο
210 50 18 493
69 38 979 887 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου