Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ


ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ;

Μπορείτε να αλλάξετε την υγεία σας προς το καλύτερο;

Δημοσίευση από Carolyn Γ Ross Μ.ϋ., M.P.H. στις 14 Ιουνίου, 2015 στην Real Healing

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να έχουν καλύτερη υγεία, αγωνιζόμαστε για την κατανόηση του πώς να βελτιώσουμε την υγεία μας. Πρόσφατα πήρα συνέντευξη από  την Eva Selhub, MD, συγγραφέα του νέου βιβλίου, Your Health Destiny (Το Πεπρωμένο της Υγείας σου) σχετικά με αυτό ακριβώς το θέμα.

1.Τι είναι η βασική φιλοσοφία του βιβλίου σας «Το  Πεπρωμένο της Υγείας σας»;

Η φιλοσοφία του βιβλίου μου «Το  Πεπρωμένο της Υγείας σας» είναι κατ ουσίαν ότι όλοι έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τη μοίρα της υγείας μας, για το καλό. Τα Γονιδία μας και οι διαγνώσεις  που μας δίνονται δεν υπαγορεύουν  το πώς  μπορεί να είναι υγιές  το σώμα μας , αλλά αυτό το καθορίζουν μάλλον, οι επιλογές μας (όπως το πώς σκεφτόμαστε, να φάμε, να μετακινηθούμε , να κοιμηθούμε, να κοινωνικοποιηθούμε, κλπ). Το σώμα έχει μια απίστευτη, ευφυή, φυσική ικανότητα να θεραπεύει τον εαυτό του. Αλλά αυτή η ικανότητα, η εξουσία αυτή, μειώνεται όταν δεν τροφοδοτείται με το σωστό τρόπο,  όταν δεν λαμβάνει  αγάπη, τροφή και ανάπαυση. Το σώμα δεν μπορεί να αξιοποιήσει τους φυσικούς θεραπευτικούς του πόρους , όταν το φορτίο άγχους υπερισχύει  της δύναμης μάχης του σώματος μας. Όταν φροντίζουμε το άγχος, όταν αλλάζουμε τις σκέψεις μας και τις επιλογές του τρόπου ζωής μας, τότε ανάβουμε αυτή τη μας τη θεραπευτική δύναμη. Η ιδέα ότι δεν είμαστε κολλημένοι, αλλά  ότι έχουμε κάποιο έλεγχο στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τους εαυτούς μας είναι πραγματικά συναρπαστική!

2. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται τι αντίκτυπο έχει η γενετική τους στην υγεία τους. Μπορείτε να μας μιλήσετε για αυτό;

 Η Επιγενετική (epigenetics) είναι ένα σχετικά νέο πεδίο της επιστήμης που μελετά πώς τα γονίδια μπορούν να εκφραστούν διαφορετικά σε διαφορετικά περιβάλλοντα  χωρίς στην πραγματικότητα  να αλλάζει η  αλληλουχία του DNA τους.

Οι ειδικοί στην επιγενετική πιστεύουν ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, -ό, τι τρώμε,  οι επιλογές στον τρόπο ζωής, οι συμπεριφορές, οι συνήθειες ύπνου και, ενδεχομένως, ακόμη και ο τρόπος σκέψης μας, όχι μόνο επηρεάζουν το πώς τα γονίδια μας εκφράζονται μέσα από τη δική μας ζωή, αλλά και το πώς θα εκφραστούν αργότερα σε απογόνους μας (το ίδιο ισχύει και για μας σήμερα, ότι το πώς τα γονίδια μας εκφράζονται τώρα έχει επηρεαστεί από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες στους οποίους οι πρόγονοί μας είχαν εκτεθεί προηγουμένως).

Αυτό το πεδίο της επιστήμης ουσιαστικά μας δείχνει ότι τα γονίδια μας, ή μάλλον, το πώς τα γονίδια μας εκφράζονται είναι περισσότερο από ότι νομίζουμε  κάτω από από τον έλεγχό μας. Μπορούμε να επιλέξουμε να καπνίζουμε και να μετατρέψουμε ένα υγιές γονίδιο σε  ένα γονίδιο του καρκίνου, ή να επιλέξουμε να ακολουθήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, έτσι ώστε το γονίδιο  να παραμένει αδρανές ολόκληρη τη ζωή μας, για παράδειγμα.

3. Πολλοί από τους ασθενείς μου αισθάνονται ότι είναι μια προσωπική αποτυχία από την πλευρά τους, αν αρρωστήσουν. Υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα όπως  η τέλεια υγεία;

Όταν υποθέτουμε ότι υπάρχει μια τέλεια κατάσταση της υγείας μας, δεν επιτρέπουμε  τη ροή των  διαδικασιών  του σώματος  και αυτό είναι σαν να λέμε η φύση δεν επιτρέπεται να έχει εποχές. Το σώμα χρειάζεται μερικές φορές να εκτεθεί σε ιούς ή άλλες πιέσεις, να «αρρωστήσει» λίγο, έτσι ώστε να μπορεί στη συνέχεια να ανακάμψει και να αναπτυχθεί η  ανοσοποιητική του δύναμη και αντίσταση αν θέλετε να είναι ισχυρότερο στο μέλλον. Το σώμα έχει ως στόχο να έχει περιόδους ανάπαυσης και αποκατάστασης. Αν περιμένουμε από το σώμα να είναι ισχυρό και τέλειο όλη την ώρα,  αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στο να αγνοούμε τα σημεία και τα συμπτώματα που το σώμα μπορεί να  μας δώσει όταν χρειαστεί βοήθεια, ανάπαυση ή υποστήριξη. Μπορεί να μας  οδηγήσει σε λήψη ενός φαρμάκου, όταν θα έπρεπε  να είχατε υγιεινή τροφή, ή στον καφέ όταν  θα έπρεπε να κοιμηθείτε. Το σώμα έχει σκοπό να μας δώσει τα σήματα, όταν είναι ανάγκη. Ακριβώς όπως το άγχος είναι μέρος της ζωής μας , έτσι είναι και οι ανάγκες του σώματος πρέπει  να γίνουν μέρος της ζωής μας.

4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το P.O.W.E.R. αρκτικόλεξο για το Πεπρωμένο της Υγείας σας. Τι είναι και γιατί είναι σημαντικό;

 Το βιβλίο «Το Πεπρωμένο της Υγείας σου» εμπνέει  τους αναγνώστες να γνωρίζουν ότι έχουν τη δύναμη να ευδοκιμήσουν και να μεταμορφώσουν τον εαυτό τους, τη ζωή τους και κυρίως, την υγεία τους  προς το καλύτερο. Φυσικά, υπάρχει μια διαδικασία απαραίτητη για να το πετύχεις μια που περιλαμβάνει το σταμάτημα των «θορύβων», για να ησυχάσετε έτσι ώστε να μπορείτε να δώσετε προσοχή στο σώμα, στο τι αυτό χρειάζεται και στο τι ζητά από εσάς. Για να χρησιμοποιήσετε το χρόνο στη συνέχεια και να αποκτήσετε "Βελτιστοποίηση"  δηλαδή ευαισθητοποίηση του σώματος σας,  του ποια είναι η ανατομία του, ποιες είναι  οι λειτουργίες του και το τι μπορεί να πάει σωστά ή λάθος και  τι μπορεί να θέλετε να μάθετε από τους αρχαίους ή  τις παραδόσεις. Θέλετε στη συνέχεια να μάθετε να "παρατηρείτε" τη φυσιολογία του σώματος το πώς  αντιδρά κάτω από την πίεση και ποια συναισθήματα ή πεποιθήσεις θα πρέπει να εξετάσετε τα οποία έχουν προσθετικό αποτέλεσμα στα συμπτώματα σας. Αφού  το έχετε κάνει αυτό, είστε έτοιμοι να απελευθερώσετε και να ανακουφίσετε το σώμα σας κάθε μπλοκάρισμα του ή θέματα που οδηγούν σε προβλήματα ή  σας βάζουν σε κίνδυνο, και να ακολουθήσετε τις σχετικές προδιαγραφές για να αποκαταστήσετε το μυαλό και το σώμα σας πίσω στην ισορροπία τους.

5. Εάν επρόκειτο να ονομάσετε τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν όλα τα προβλήματα υγείας τους, ποια θα ήταν αυτά;

Το βασικό θέμα που πρέπει να θυμόμαστε  είναι «φύση και την τροφή», ή με άλλα λόγια:

Να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τη φύση των συναισθημάτων τους και το σώμα τους. Δώστε προσοχή σε αυτό που αισθάνεστε ή να αισθάνεστε το σώμα σας. Παρατηρήστε πώς τα συναισθήματά σας, οι δραστηριότητες και οι σκέψεις σας  παίζουν στα συναισθήματά σας και  στις σωματικές  σας αισθήσεις, πώς το σώμα σας σας επιτρέπει  συχνά να ξέρετε  τι χρειάζεται και τι δεν χρειάζεται.

Να φροντίζετε τον εαυτό σας και το σώμα σας με έναν τρόπο που σας υποστηρίζει να είστε στα καλύτερα σας. Το μεγάλο  θέμα εδώ είναι η διατροφή --- Θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε και  να αρχίσετε να ψάχνετε τα τρόφιμα και τη διατροφή σας όπως τα καύσιμα, γιατί αυτό ακριβώς είναι για τον οργανισμό σας, κι όχι να τα βλέπετε σαν άνεση ή  τιμωρία. Η πλειοψηφία των προβλημάτων υγείας μπορούν να προληφθούν και συχνά αντιμετωπίζονται απλά με την αφαίρεση των τοξινών, της ζάχαρης ή των επεξεργασμένων τροφίμων από τη διατροφή  σας και τρώγοντας ό, τι η φύση έχει δημιουργήσει για σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι για να είναι επιτύχουν, για να ευδοκιμήσουν, θα πρέπει να εργαστούν σκληρότερα ή να πιεστούν. Ακόμη και οι αθλητές υψηλού επιπέδου έχουν ανακαλύψει ότι η απόδοσή τους βελτιώνεται όταν ισορροπούν τις προπονήσεις τους με τις περιόδους ανάπαυσης και αποκατάστασης. Όταν μαθαίνετε να γαλουχείτε πραγματικά τη φύση σας,  μαθένετε ότι το σώμα σας χρειάζεται ξεκούραση και ανάκτηση, και αυτά τα χρειάζεται για  να είναι σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίζει το άγχος της ζωής,  τότε σκέφτεστε καθαρότερα και το σημαντικότερο, επιτρέπετε την αναπλήρωση της ικανότητας επούλωσης του σώματος σας. Ξεκούραση και ανάκτηση  έρχονται  με τη μορφή του ύπνου, χαλαρώνοντας με φίλους, ή  με διαλογισμό.
_________________________________________________________________________
Τέτοια σημαντικά άρθρα παρουσιάζονται εδώ. Γίνετε συνδρομητές για να μην  χάνετε ούτε μια ανάρτηση
Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης 
Michail Mavrovouniotis

Ιδρυτής του Megaservice Net Δίκτυο
Spiritual Life Coach-Lifestyle Trainer 
Μέλος ΑΝΜΡ {(Network Marketing Professionals Association)

Forever Business Owner (FBO)- Manager  στη Forever Living Products
Skype: mickmav
 
http://www.michailmavrovouniotis.com/ Η Προσωπική ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΑ
http : // foreverhellas . FLP . com /    ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ
https://www.facebook.com/michail.mavrovouniotis   ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου