Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Η κατάσταση της παροχής Υγείας στην Ελλάδα, όλο και επιδεινώνεται. Τα ταμεία δεν θα έχουν σε λίγο καιρό τη δυνατότητα να χορηγούν τις συμμετοχές τους, στην  περίθαλψη και στις αγωγές. Αυτή κατάσταση φυσικά αποβαίνει σε όφελος της Ιδιωτικής Υγείας και των BIG PHARMA που λυμαίνονται τη συνταγογραφούμενη αγορά φαρμάκων. Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης και της επιπτώσεις της πάνω  σε μισθωτούς και συνταξιούχους, επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα 

  • Η πολυφαρμακία συνεχίζεται , σε όφελος των φαρμακευτικών εταίρων-πολυεθνικών και ελληνικών
  • Οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής τους σε αυτό που ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.(Γιατί μη γελιόμαστε η ΥΓΕΙΑ και η ΠΑΙΔΙΕΙΑ είναι τα δύο ΠΡΩΤΙΣΤΑ κοινωνικά αγαθά .Και η κατάσταση τους σου λέει με την πρωτη τη ματιά  τι χώρα είναι αυτή, και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούνται).
  • Οι κοινωνικές παροχές κόβονται ή περιορίζοντα δραστικά. Το πρόσφατο πλήγμα με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, στης οποίας μέρος των καθηκόντών ήταν και η εξυπηρέτηση των δημοτών που δεν μπορούσαν να πάρουν τα φάρμακα τους για παράδειγμα για λόγους κινητικών προβλημάτων ή  άλλων προβλημάτων υγείας.
  • Το φακελάκι, καλά κρατεί. Ειναι από αυτά που όσες κυβερνήσεις θυμάμαι  στη ζωή μου (και ειναι πολλες  αφού είμαι 56 ετών) έθεταν ως πρώτο στόχο καταπολέμησης, και καμία δεν τολμούσε.
  • Η πλήρης αποσύνθεση του ΕΟΠΥΥ ,εξαναγκάζει τον κόσμο να στραφεί και πάλι στους ιδιώτες γιατρούς (αυτούς που μπορούν βέβαια να πληρώσουν την επίσκεψη).
  • Τα μεταλλαγμένα με κάθε μορφή χτυπάνε την πόρτα μας.
Η Υγεία είναι κάτι πολύ σοβαρό για να το αφήνουμε στα χέρια άλλων. ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ θα πρέπει να έχουμε τη ΓΝΩΣΗ για να λαμβάνουμε ΕΜΕΙΣ αποφάσεις για την υγεία μας , με σχετική επάρκεια.  Μην ξεχνάμε  τι είπε ο Πλάτων
"Για να έχεις γνώμη θα πρεπει πρώτα να έχεις γνώση".

Το BLOG ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ είναι μια προσπάθεια να συμβάλλει σε αυτό . Εγώ και όλη  συντακτική ομάδα , καθώς και όλοι οι φίλοι και ειδικοί που θα αρθρογραφούν μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες και στόχους . Με καθοριστική κοινή επιδίωξη την ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ .

Γιατί βαρεθήκαμε στη χώρα που ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ Ιατρική με τον Ιπποκράτη, το Γαληνό τον Διοσκουρίδη, και δεν ανεχόμαστε να βγαίνουν οι BIG PHARMA  και τόσο ξεδιάντροπα να παραποιούν τη ρήση του Ιπποκράτη "Η τροφή σου  είναι το φάρμακο σου"

Μείνετε συντονισμένοι. Γραφτείτε συνδρομητές για να λαμβάνετε και τα newsleetr μας.
Γραφτείτε επίσης με το email σας ως αναγνώστες ώστε να μην χάσετε ποτέ μια ανάρτηση.

Μιχάηλ Μαυροβουνώτης
Health Coach
2105018493
mmavrovouniotis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου